De beste festkakene

Våren er i anmarsj og kakesesongen i gang - avslutninger, konfirmasjon, 17. mai eller bryllup, her er festkakene som må stå på bordet!
Skriv ut

Det er vår i luften og høysesong for fest. Kanskje er du bedt bort eller har invitert gjester selv. Krem og bær er populære tilskudd på vårens kaker, og så godt som det smaker så er ikke det rart. Bruk sesongens bær som fyll og topping for å gi festkaken en ekstra søt og god smak.

 

Festkakene trenger ikke være vanskelige eller avanserte for å bli fine. Prøv deg fram med smaker og pynt, og bruk det du selv liker best. Ferske bær og blomster gir en frisk farge på kaken, mens eksotiske frukter og frisk og fin dekor.

 

Disse festkakene vil passe perfekt inn på kakebordet ditt i sommer, uansett anledning. Og best av alt de er ikke særlig krevende å bake. 

 

1.Marsipankake med pasjonsfruktmousseMarsipankake med pasjonsfruktmousse

Marsipankake er alltid en klassiker i konfirmasjoner og bryllup, og med pasjonsfruktkrem med mascarpone får kaken en syrlig og rik smak. Legger du et lag med melisglasur på toppen av marsipanen, ser kaken ekstra fin ut. Pynt med fersk pasjonsfrukt.

 

2. verdens beste

verdens beste

En kjær klassiker på norske kakebord er verdens beste, også kalt Kvæfjordkake. Kombinasjonen sukkerbrød og marengs med mandelflak som fylles med søt vaniljekrem gjør kaken både krønsji, myk og seig på samme tid. En enkel kake som passer til en hver festlighet.

 

4.nakenkake med marmorkrem og blå bær

bløtkake

En typisk sommerkake er bløtkake fylt med friske bær. Denne bløtkaken har vi fylt med blåbær, men bruk de bærene du selv ønsker og liker best. For eksempel passer det med både røde og blå bær til 17. mai. Hvis du rører litt syltetøy inn i kremen, får kremen en fin marmorering som gir kaken en fin estetisk vri.

 

4.rullekake med bringebær og krem

Rullekake er veldig enkelt å lage, og slår alltid an hos både store og små. Smaken kan varieres etter hvilket syltetøy man fyller den med. Prøv også med krem inni kaken for en ekstra saftig og rund smak. Pynt rullekaken med krem og friske bær på toppen.

 

Lykke til med kakefesten i mai, og lager du din egen variant av bløtkake er du velkommen til å bli med i vår konkurranse Lager du Norges beste bløtkake?

 

Sist oppdatert 4. mai 2017

Les eller skriv kommentarer