Grøtdagen!

23. oktober er den norske grøtdagen. Grøt har lang tradisjon her i Norge, og selv om vi kanskje ikke spiser grøt hver dag lenger så er grøten trendy som aldri før.
Skriv ut

I anledning grøtdagen har vi samlet oppskriftene på våre favorittgrøter akkurat nå! Listen er tilfeldig, de er alle like gode på hver sin måte.

 

Grøt kan lages og serveres på en rekke måter. Det er så og si bare fantasien som setter grenser. I tillegg er grøt et godt og sunt alternativ til frokost, middag og kvelds. Dessuten er grøt raskt, enkelt og billig. Et herremåltid rett og slett.

 

Feir grøtdagen med en av disse grøtskålene:

 

Frigardsgrøt frigardsgrøt

En grøt med sitt opphav fra Lærdal laget på spelt og havremelk og toppet med bringebæris og karamelliserte sesamfrø.

 

>> hvordan lage frigardsgrøt

 

Dagen-derpå-grøt 

dagen-derpå-grøt

En grøt forbeholdt spesielle anledninger, som grøtdagen jo er. Dette er en havregrøt med rugflak og dadler i kokt på øl og toppet med bacon! Nam, søtt og salt slår aldri feil.

 

>> fremgangsmåte for dagen-derpå-grøt

 

Setergrøt setergrøt

– en grøt med høy tradisjonsfaktor! Grøten kokes på melk, bygg og spelt og serveres med geitost, tyttebær og en neve mandler.

 

>> feir grøtdagen med setergrøt

 

Sjokoladegrøt sjokoladegrøt

en søt grøt som frister de aller fleste. Hvem kan motstå kombinasjonen havre, sjokolade, kokos og banan?

 

>> se hvor enkelt du lager sjokoladegrøt

 

Proteingrøtproteingrøt

En grøt proppet med energi og byggesteiner fra havre og cottage cheese, passer ypperlig før eller etter trening. 

 

>> oppskrift på proteingrøt

 

Dårlig tid? Det går helt fint å koke grøten dagen før og varme den opp dagen etterpå eller nyte den kald. Og lag gjerne store porsjoner når du først lager grøt.

 

Oppskriftene er hentet fra boken Grøt på ville veier forfattet av Hanne Buxrud, Ann Kristin Wang og Sunniva Dring. Foto av Per Sollerman. 

 

>> se alle våre oppskrifter på grøt her, inkludert kjøleskapsgrøt.

 

(Publisert: 21.10.2016)

Les eller skriv kommentarer