Tradisjonsbakst ala Bodil Nordjore

Er det noen som kan tradisjonsbakst så er det statsbudeia Bodil Nordjore. Her lærer du trinn for trinn hvordan lefser og flatbrød skal lages av den aller beste.
Skriv ut

Bodil Nordjore har reist landet rundt og samlet inn oppskrifter på norsk tradisjonsmat, og er vel Norges ekspert på tradisjonsbakst. For sin utrettelige formidling av norsk tradisjonsmat og historie er Bodil også den første og eneste utnevnt til Norges statsbudeie.

 

Vi har fått Bodil til å vise hvordan du kan bake lefser og flatbrød, trinn for trinn. 

 

  1. Ha deigen ut på melet bakebord.lefsebakst-ilsetra-080
  2. Tilsett så lite mel som mulig, men samtidig nok til at deigen samler seg fint.lefsebakst-ilsetra-055
  3. Del deigen i passe store emner og form til flate boller.  lefsebakst-ilsetra-176
  4. Start med å trykke leiven varsomt ned med fingrene.lefsebakst-ilsetra-015
  5. Deretter er det bare å kjevle til leiven er tynn nok. Pass på å ha litt mel over og under leiven slik at den ikke setter seg fast i bakebordet. lefsebakst-ilsetra-027
  6. Rull den ferdig kjevlede deigen forsiktig over på en bakstefløy.lefsebakst-ilsetra-018
  7. Rull leiven ut på passe varm takke.  lefsebakst-ilsetra-049
  8. Sjekk at leiven er passe stekt før du snur og steker videre på den andre siden. lefsebakst-ilsetra-183
  9.  Ferdig stekte flatbrød smaker utrolig godt som tilbehør til middagen. Klikk her for oppskrifter på flatbrød.

 

Sist oppdatert: 23.09.2016

Les eller skriv kommentarer