Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Skolemateriell Statistikk
Myslirundstykker med blåbær

Grønnsaker i bakst på 5 smakfulle måter

Det er allment kjent at både grove kornprodukter og grønnsaker er godt for helsen. Så hvorfor ikke kombinere disse to? Det gir både en saftig og sunn bakst- helt genialt!

Hvordan spise bærekraftig?

Gjør minst én dag i uken til et «brøddøgn», samle opp brødrester og lag alle måltider med brød og/eller korn som hovedingrediens. Slik sparer du tid, penger og miljøet, og gir ditt faste bidrag til en bærekraftig utvikling!

Hurra for norske epler!

Tirsdag 26. september er det epledagen i følge Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker. Vi feirer med epler og bakst til alle måltider.

Ahh, – duften av nybakt brød på hjørnet!

Du har helt sikkert kjent det selv; Den deilige duften av nybakte brød fra bakeriseksjonen i dagligvarebutikken din. Lite er vel mer fristende enn dette, og i Norge er nå i underkant av 10% av brødene som selges gjennom dagligvare butikkstekte.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

7 lekre brødskiver du lager på 1-2-3

Det tar ikke lang tid å lage en deilig frokost eller lunsj når du velger påsmurt. Og i hvert fall ikke hvis du velger en av disse superraske skivene.

Det lille ekstra til grillmaten

Løft grillmat og -bakst til nye høyder med hjemmelaget dipp, marinade eller dressing. Her er seks enkle og smakfulle oppskrifter.

5 digge måter å servere egg på brødskiva

Egg er like sunt som det er godt, og passer perfekt med brød i matpakka! Her er noen herlige måter å servere det på.

Brødbransjen langt fremme på saltreduksjon

Cerealbransjen samles i saltpartnerskapet for å jobbe mot reduksjon av salt i sine produkter, spesielt brødvarer er viktig. Og bakerne er allerede godt i gang.