Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Skolemateriell Statistikk

Grovbrød for prestasjon

Langrennsløper Astrid Øyre Slind går for Team United Bakeries og vet hva det vil si å skulle prestere. I en alder av bare 22 år hadde hun allerede kjempet til seg både sølv og gull i U23-VM. Så hvordan spiser skistjernen for å yte maksimalt?

Drømmer om Mirakelbrød

Duften av nystekte brød møtte bønder fra Vestfold, Oslo, Akershus og Oppland da de inntok sine lokale bakerier rett før påske. Våronna står for døren, såkorn skal i jorda i løpet av april-mai for å sikre høstens kornavling og vinterens bakst.

7 globale påskebrød

Engelske korsboller, greske påskebrød eller matzah, om du ønsker å utforske andre påsketradisjoner har du mange muligheter.

Kriminelt godt til påske

God mat, turer på fjellet og ikke minst påskekrim. Gode, gamle tradisjoner som vi nordmenn holder fast ved år etter år.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Kornproduksjon i Norge

I 2015 ble det produsert ca. 184 000 tonn matkorn i Norge. Dette er kun 34% av den totale kornproduksjonen.

Småbakst til turen

Enten du skal på fjellet eller ut i skogen er det viktig med god mat i matboksen!

Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler er næringsstoffer med viktige funksjoner i kroppen som vi trenger for å fungere optimalt hver eneste dag. Et for lavt inntak kan føre til blant annet mangelsykdommer, men et for høyt inntak kan også få konsekvenser for en rekke funksjoner i kroppen. 

God glutenfri bakst

Syns du det er vanskelig å finne gode oppskrifter på glutenfrie brød og rundstykker? Her har vi samlet 5 gode oppskrifter du kan prøve!