Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Skolemateriell Statistikk

Kornproduksjon i Norge

I 2015 ble det produsert ca. 184 000 tonn matkorn i Norge. Dette er kun 34% av den totale kornproduksjonen.

Småbakst til turen

Enten du skal på fjellet eller ut i skogen er det viktig med god mat i matboksen!

Vitaminer og mineraler

Vitaminer og mineraler er næringsstoffer med viktige funksjoner i kroppen som vi trenger for å fungere optimalt hver eneste dag. Et for lavt inntak kan føre til blant annet mangelsykdommer, men et for høyt inntak kan også få konsekvenser for en rekke funksjoner i kroppen. 

God glutenfri bakst

Syns du det er vanskelig å finne gode oppskrifter på glutenfrie brød og rundstykker? Her har vi samlet 5 gode oppskrifter du kan prøve!

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Baketips for søt gjærbakst

Baking er kjemi, og det er viktig å følge oppskriften for å få et godt resultat. I søt gjærbakst er det spesielt et par ting som er viktig å passe på. Her er våre baketips for vellykket søt gjærbakst.

Pannekakedagen

Tirsdag etter fastelavnssøndag blir i hele landet markert på tradisjonelt vis ved å feire pannekakedagen. Denne dagen ble til fordi det var siste dagen før fasten, og man ønsket å bli kvitt alle de ferske matvarene som melk, mel og smør.

Lag bollefest til fastelavn

Søndag 26. februar er det fastelavnssøndag. Bak våre fylte fastelavnsboller, prøv en bollemelblanding eller kjøp dem hos bakeren.

Valentinsdagen

St. Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag, feires den 14. Februar hvert år. Dagen brukes for å markere kjærligheten og romantikken. Gjerne i form av et postkort, en liten gave eller hyggelige måltider sammen.