Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Skolemateriell Statistikk

God glutenfri bakst

Syns du det er vanskelig å finne gode oppskrifter på glutenfrie brød og rundstykker? Her har vi samlet 5 gode oppskrifter du kan prøve!

Baketips for søt gjærbakst

Baking er kjemi, og det er viktig å følge oppskriften for å få et godt resultat. I søt gjærbakst er det spesielt et par ting som er viktig å passe på. Her er våre baketips for vellykket søt gjærbakst.

Pannekakedagen

Tirsdag etter fastelavnssøndag blir i hele landet markert på tradisjonelt vis ved å feire pannekakedagen. Denne dagen ble til fordi det var siste dagen før fasten, og man ønsket å bli kvitt alle de ferske matvarene som melk, mel og smør.

Lag bollefest til fastelavn

Søndag 26. februar er det fastelavnssøndag. Bak våre fylte fastelavnsboller, prøv en bollemelblanding eller kjøp dem hos bakeren.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Valentinsdagen

St. Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag, feires den 14. Februar hvert år. Dagen brukes for å markere kjærligheten og romantikken. Gjerne i form av et postkort, en liten gave eller hyggelige måltider sammen.

Morsdag

Andre søndag i februar er det morsdag, og hva er vel bedre enn å vekke mor til duften av nybakte rundstykker til frokost?

Spis mer havre!

Havre er en av de sunneste kornsortene vi har. Det er i tillegg lettvint å lage god mat med, og dessuten velsmakende og billig. Så vær snill mot deg selv - sett havre på menyen.

Sett bygg på menyen

Bygg er proppfullt av helseelementer. Den største fordelen er kornets sjenerøse innhold av fiber. Kornet er også rikt på antioksidanter. Med de positive helseeffektene bygg har anbefaler vi mer bruk av bygg i kosten.