Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Statistikk

Kostråd for alle

Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet er bra både for kropp og velvære.

Gå for grovt!

Det beste rådet for et godt og sunt kosthold er å spise variert og med måte. Grove brød og andre grove kornprodukter bør utgjøre en stor andel av kostholdet ditt, fordi de er viktige kilder til mange av de næringsstoffene kroppen trenger.

Vektkontroll

«En sunn sjel i et sunt legeme» het det ganske enkelt før i tiden.

Måltidsrytme

Med måltidsrytme mener vi hvor ofte man spiser. Det er viktig for kroppen å få mat flere ganger om dagen. Måltidene er satt sammen av mange ulike matvarer, og det er summen av disse som avgjør om du spiser sunt eller usunt. For å unngå mye småspising, søtsug og store fall i blodsukkeret bør du […]

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Før, under og etter trening

Riktig kosthold i forbindelse med trening er viktig for alle som er i fysisk aktivitet, og for aktive idrettsutøvere er det spesielt viktig. I et sunt idrettskosthold er det viktig å spise variert, og velge sunne kvalitets produkter som bidrar til gode prestasjoner og en sunn helse.

Salt og helse

Salt er viktig for oss, både fordi kroppen vår trenger salt for å fungere normalt, og fordi salt er viktig for smak, konsistens og konservering av matvarer. Samtidig spiser vi for mye salt, og mange kan ha en fordel av å redusere inntaket.