Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Brød virker! Hva inneholder maten? Kornslag Kosthold Matmerking Meltyper Nyhetssaker På kjøkkenet Sesong Skolemateriell Statistikk

Småbakst til turen

Enten du skal på fjellet eller ut i skogen er det viktig med god mat i matboksen!

God glutenfri bakst

Syns du det er vanskelig å finne gode oppskrifter på glutenfrie brød og rundstykker? Her har vi samlet 5 gode oppskrifter du kan prøve!

Pannekakedagen

Tirsdag etter fastelavnssøndag blir i hele landet markert på tradisjonelt vis ved å feire pannekakedagen. Denne dagen ble til fordi det var siste dagen før fasten, og man ønsket å bli kvitt alle de ferske matvarene som melk, mel og smør.

Lag bollefest til fastelavn

Søndag 26. februar er det fastelavnssøndag. Bak våre fylte fastelavnsboller, prøv en bollemelblanding eller kjøp dem hos bakeren.

Brødskala-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Valentinsdagen

St. Valentinsdagen, også kalt alle hjerters dag, feires den 14. Februar hvert år. Dagen brukes for å markere kjærligheten og romantikken. Gjerne i form av et postkort, en liten gave eller hyggelige måltider sammen.

Morsdag

Andre søndag i februar er det morsdag, og hva er vel bedre enn å vekke mor til duften av nybakte rundstykker til frokost?

NM i lunsj

Kunne du organisert lunsjen bedre på din skole? Nå kan ungdomsskoleelever skape sitt helt eget lunsjkonsept, og være med i kampen om 100.000 kroner!

Grøtdagen!

23. oktober er den norske grøtdagen. Grøt har lang tradisjon her i Norge, og selv om vi kanskje ikke spiser grøt hver dag lenger så er grøten trendy som aldri før.