Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Bakerens ekstra grove brød

Bakerens ekstra grove brød passer til din sunne hverdag og smaker deilig av både gresskarkjerner, honning, fullkornshvetemel, grov sammalt rug og hvetekli.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bløtlegging: Bland sammen ingrediensene til bløtleggingen i en bakebolle, og la stå på kjøkkenbenken i 20 minutter.
  • Hoveddeig: Ha resten av ingrediensene i samme bakebolle som bløtleggingen. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste fart i ca. 10 minutter. Bruk «tyggegummitesten» for å sjekke om deigen er ferdig eltet.
  • Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ta deigen ut på et lett melet bord. Del i to like store emner, som du former til avlange brød. Pensle brødene med vann, rull i gresskarkjerner og legg i smurte 1-litersformer.
  • Dekk med plast eller et klede, og la brødene etterheve til dobbel størrelse.
  • Forvarm ovnen til 250 °C. Sett brødene inn på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek i ca. 45 minutter. Ha brødene ut av formene, og avkjøl på rist.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer