Hvor lang tid tar det? 4,5 timer (over tre dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 4,5 timer (over tre dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Bakerlandslagets rugbrød

Bakerlandslagets rugbrød er ekstra grovt med fyldig smak og lang holdbarhet. Et saftig brød med rugkjerner, solsikkekjerner og linfrø.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, fordeig: Hell 6 dl vann i en bolle. Løs opp gjæren i vannet, og bland rugmelet i væsken. Dekk bollen med et klede eller et lokk, og la den stå i romtemperatur i 2 dager.

  • Dag 2, bløtlegging: Ha 1 liter vann og rugkjerner, solsikkekjerner og linfrø i en bakebolle og bland sammen. Dekk bollen med et klede eller et lokk, og la det stå i romtemperatur til dagen etter.

  • Dag 3, hoveddeig: Bland fordeigen og bløtlagte ingredienser sammen, tilsett salt og evt. maltekstrakt. Maltekstrakten gir brødet mer smak og aroma, samt farge. Elt deigen godt sammen (minst 10 minutter).
  • Fordel deigen i 3 godt smurte 2-liters brødformer. La brødene heve på et lunt sted til de når kanten av formene (2-3 timer).
  • Stek rugbrødene ved 180 °C i 75-80 minutter. Ta brødene ut av formene, og avkjøl på rist.

Bakerlandslagets rugbrød er kjempegodt å servere med ost til. 

 

Lær mer om rugbrødet her; rugbrødets renessanse

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer