Hvor lang tid tar det? 3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? halvgrov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Bare et godt brød

Et godt brød fra Nevlunghavn bakeri? Favoritten er dette eltefrie og saftige brødet med grov rug, havregryn, honning, kefir og hvetemel.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

 

  • Dag 1, bløtlegging: Ha rugmel og havregryn sammen med vannet i en bolle og bland sammen. La det stå i ca. en time. 
  • Hoveddeig: Bland inn resten av ingrediensene, deigen skal være ganske løs. Trekk bollen med plast og sett i kjøleskapet til neste dag.
  • Dag 2: Del deigen i to emner og rull ut til brød. Pensle brødene med vann, og dryss på havregryn. Ha brødene i to smurte 1,5-liters brødformer. La brødene stå på et lunt sted og heve til dobbel størrelse. 
  • Forvarm ovnen til 220 °C. Stek brødene på en rist nederst i ovnen, og senk temperaturen til 200 °C. Stek videre i 40 minutter og avkjøl på rist.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer