Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels

Berlinerkranser

Berlinerkranser er en favoritt blant småkakene til jul. De er klassiske, søte, små julekaker bakt med mange eggeplommer og dyppet i deilig perlesukker.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Begynn med å koke egg og avkjøl.
  • Skrell egget og fjern eggehviten. Gni de kokte eggeplommene godt ut i en bolle og rør inn de rå eggeplommene. Visp sammen egg og sukker til lett eggedosis. 
  • Tilsett romtemperert smør og mel vekselvis. Elt deigen jevn, dekk til, og sett til avkjøling i ca. 1 time. 
  • Trill tynne pølser. Del pølsene i ca. 12 cm lange biter og form til små berlinerkranser. Legg dem på et stekebrett med bakepapir.
  • Pensle hver berlinerkrans med sammenvispet eggehvite og strø over perlesukker.
  • Stek berlinerkransene på midterste rille i stekeovnen ved 180 °C i ca. 10 minutter til de er gylne og gjennomstekte. 
  • Ta dem forsiktig over på en rist når de er litt avkjølt. 
    Tips: For å få berlinerkransene ekstra julete kan du kjøpe rødt perlesukker og blande sammen med det hvite.

    Til jul må du også ha krumkaker og sirupssnipper i hus, se oppskriftsfilmer. 

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
22 stemmer