Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Bondens hverdagsbrød

Bondens hverdagsbrød er et sunt og godt grovbrød av hvete og rug som holder deg mett lenge, og passer perfekt i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

 

  • Fordeig: Bland sammen mel, kruskakli og melk. Deigen skal eltes godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin på laveste hastighet. Deigen vil være klissete.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den stå og hvile på benken i 30 minutter. 
  • Hoveddeig: Varm melken til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren og rør den ut i melken. Tilsett gjærblandingen, olje, hvetemel og salt i fordeigen. Elt deigen godt. Deigen vil fortsatt være litt klissete.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den stå lunt i ca. 45 minutter.
  • Del deigen i to like store emner. Form avlange brød. Legg brødene i smurte 2-litersformer. Dekk formene med et klede, og sett dem på et lunt sted i 35–40 minutter.
  • Når brødene er ferdig hevet, pensler du dem med sammenvispet egg og snitter forsiktig ett eller flere snitt med en skarp kniv. Dryss over rugmel.
  • Stek brødene på nederste rille ved 200 °C i 50–60 minutt er. Avkjøl på rist.

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
84 stemmer