Hvor lang tid tar det? 2 timer og 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 12 boy stuffings
Hvor lang tid tar det? 2 timer og 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grovt
Hvor mye bakst blir dette? 12 boy stuffings

Boy stuffings

Boy stuffings er smakfull porsjonsbakst fylt med kylling, tomat, mais og hvitløk. Passer perfekt som matpakke eller etter-skolen-måltid. Bakt av Rena skole til skolekonkurransen 2016.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Røstet havremel: Strø havremelet utover en bakeplate og stek melet midt i ovnen på 210 °C.
  • Vend melet med jevne mellomrom, ca. hver femte minutt. Fortsett til melet har en gyllenbrun farge det tar omtrent 25 minutter. Pass på at melet ikke blir brent.
  • Deig: Ha havrekli i en bakebolle med 1 dl kokende vann. La det avkjøles. Bland resten av det tørre i bakebollen. Smuldre gjæren opp i bollen med melet, og tilsett deretter melken. 
  • Elt deigen godt sammen, i rundt 15 minutter i kjøkkenmaskin. Mens deigen elter deler du smøret opp i små terninger. Tilsett smøret når de andre ingrediensene er eltet godt sammen.
  • Dekk til bakebollen med plastfolie eller et klede. La deigen heve til dobbel størrelse, i ca. 40 minutter. I mellomtiden kan fyllet tilberedes.

  • Fyll: Brun strimlet kylling i en stekepanne med litt olje eller smør, og salt og pepper.
  • Ha stekt, strimlet kylling i en bolle og tilsett hakkede tomater, finhakket soltørket tomat, mais og hvitløk. Smak til fyllet med salt, pepper og spisskum.
  • Kjevl ut deigen til en stor rektangel som du deler i 12 like store firkanter. Fordel fyllet alle firkantene, på ene siden, og strø over revet ost. Brett deig over, den andre siden uten fyll, og klem endene sammen.
  • Etterhev de fylte bollene i ca. 40 minutter. Strø litt hvetemel over baksten før de stekes.
  • Boy stuffings stekes midt i ovnen på 200° C i 15 minutter eller til de er gyllenbrune.

     

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer