Brødpudding
Brødpudding er en god gammel slager av en dessert som aldri bør glemmes - så utrolig god og så lett å lage.
Ingredienser
6–8 skiver tørr/gammelt brød
5 dl H-melk
5 egg
Frøene fra en vaniljestang (eller 1 ts vaniljesukker)
2 ½ dl sukker
2 stk plommer i terninger
Smør smøring av form
Litt melis og sesongens bær til pynt
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
- Bland egg, melk, sukker og vanilje i en bolle.
- Skjær brødet i skiver og legg dem i røren. La brødskivene ligge til de har trukket til seg all væsken.
- Kutt plommer i terninger og vend forsiktig inni brødblandingen.
- Smør en ildfast form med smør og hell brødblandingen oppi.
- Stek brødpuddingen midt i ovnen på 130 °C i 40 minutter. Den er ferdig når den er blitt stiv.
- Serveres varm med et lett melisdryss og sesongens bær. For en ekstra mektig og flott dessert kan det piskes litt krem med konjakk å ha ved siden av brødpudding.
>>Prøv også klassikeren tilslørte bondepiker.
Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat.