Hvor lang tid tar det? 14-24 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 9 rundstykker
Hvor lang tid tar det? 14-24 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 9 rundstykker

Eltefrie rundstykker

Eltefrie rundstykker er lekre til helgefrokost og lages enkelt med heving over natten. Deigen er grov, og røres bare sammen, uten å kna eller elte.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Ha alle ingrediensene i en bakebolle, og bland godt sammen. Deigen skal være ganske løs, men ikke flyte utover. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i romtemperatur over natten eller i 12–20 timer. 
  • Dag 2: Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, og strø på godt med mel. Tøm deigen ut på bakepapiret. Strekk deigen ut, og brett den inn mot midten et par ganger. Legg deigen med skjøten ned på bakepapiret. 
  • Dekk over deigen med et klede eller en stor bakebolle, og la den etterheve i ca. 1 time. 
  • En halvtime før du skal steke rundstykkene setter du ovnen på 250 °C, og setter samtidig inn en stekeplate. 
  • Bruk en deigskrape eller skarp kniv og del deigen i ni emner. Legg emnene forsiktig over på et bakepapir. 
  • Ta ut den varme stekeplaten, og dra bakepapiret med rundstykkene forsiktig over på den. Plasser stekeplaten nederst i ovnen, og senk temperaturen til 210 °C etter 5 minutter. Stek rundstykkene videre i 10–15 minutter. Avkjøl på rist. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer