Hvor lang tid tar det? 3-4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 3-4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Eltefritt grovbrød

Eltefritt grovbrød er sunt og smaker kjempegodt. Det røres enkelt sammen, uten å kna eller elte. Etter heving over natten stekes brødet i jerngryte i ovnen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Ha vannet i en bolle og rør ut tørrgjæren i vannet. Tilsett resten av ingrediensene, og bland alt godt sammen.
  • Dekk bollen med plast eller et klede, og la stå i romtemperatur i 12 – 24 timer.
  • Dag 2: Strø litt mel på et bakepapir, og tøm deigen ut på bakepapiret.
  • Brett deigen inn mot midten et par ganger.
  • La deigen bli liggende på bakepapiret, dekk over med et klede – og la den heve i ca. 2 timer.
  • Forvarm ovnen til 250 °C, sammen med jerngryten/ kjelen.
  • Ta jerngryten ut av ovnen, og legg deigen forsiktig ned i den varme gryten. Legg lokket på gryta, og sett den tilbake i ovnen
  • Etter ca. 30 minutter tar du lokket av gryten, og fortsetter stekingen i 20 minutter til.
  • Ta gryten ut av ovnen, ta brødet ut av gryten. Om du banker på undersiden av brødet skal du høre en «hul» lyd. Om brødet ikke virker helt ferdigstekt, kan du legge det tilbake på risten i ovnen – i noen minutter. Avkjøl på rist.
    Geir Colin Paulsen står bak denne oppskriften som var en av finalistene i OBKs brødoppskriftskonkurranse 2014.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer