Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 eplemuffins
Hvor lang tid tar det? 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 12 eplemuffins

Eplemuffins

Eplemuffins smaker kjempegodt, er raske å lage, og populære som turmat. Disse muffinsene inneholder kanel og havremel, som gir en ekstra god og rund smak.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret og sett til avkjøling.
  • Rens og del eplene i passe små biter. Vend dem i kanel.
  • Ha egg og sukker i en bakebolle og visp til eggedosis. Tilsett mel blandet med bakepulver og det avkjølte smøret og rør godt inn. Bland inn eplebitene til slutt.
  • Fordel røren i 12 muffinsformer, og sett dem utover en stekeplate. Formene skal være nesten fulle.
  • Stek muffinsene midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.

Om du vil ha en hakke sunnere muffinsvariant med eple, prøv grov havremuffins med eple og sjokolade.

 

>> Se også vår grunnoppskrift på muffins!

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
88 stemmer