Hvor lang tid tar det? 5-6 timer (varierer veldig)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød
Hvor lang tid tar det? 5-6 timer (varierer veldig)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? fin
Hvor mye bakst blir dette? 3 brød

Fint surdeigsbrød

Fint surdeigsbrød ligner litt på loff, men har friskere smak og god holdbarhet med rustikt utseende. Surdeigen lager du på forhånd, og den hever brødet naturlig uten tilsatt gjær.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Bland hvetemel, havsalt, surdeig og vann, men hold igjen 1 dl vann til senere.
  • Elt deigen godt for hånd eller med kjøkkenmaskin. Start med lav hastighet og øk etter hvert dersom du bruker kjøkkenmaskin. Når deigen er nesten ferdig eltet, tilsettes det siste vannet litt etter litt i små mengder. Deigen er nok eltet når den er smidig og slipper kanten av bakebollen.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 2 timer. Hevetiden avhenger av temperatur og kvalitet på surdeigen din, så her er det store variasjoner!
  • Ta deigen ut på melet bakebord. Del den i tre like store emner som du former til store boller. La bollene heve videre i 30 minutter.
  • Form til avlange brød. Legg dem i smurte 2-liters brødformer eller på en stekeplate med bakepapir. Dekk formene med plast eller et klede, og la dem heve til dobbel størrelse.
  • Pensle med vann. Strø litt mel på toppen av brødene. Snitt dem med en skarp kniv.
  • Stek brødene midt i ovnen ved 220 °C i 30–45 minutter til de er gyllenbrune. Avkjøl på rist.

Lær med om surdeig her

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer