Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Flerkornbrød

Flerkornbrød er ekstra grovt, saftig og holdbart brød. Med helkorn, linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø, havregryn, havrekli, sammalt hvete og rug smaker det veldig godt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Legg hvete helkorn i bløt over natten.
  • Dag 2: Hell vannet av helkornene, og bland sammen alle ingrediensene.
  • Elt deigen på lav hastighet til deigen blir smidig, glatt og slipper kantene på eltebollen.
  • La deigen ligge i eltebollen, dekk til med plast/klede og la deigen heve i romtemperatur i 1,5 – 2 timer (dobbel størrelse).
  • Ta deigen ut på bordet, elt den forsiktig og form til brødfasong. Legg deigen i en smurt 1,5 liters brødform.
  • Dekk brødformen med plast eller et klede og la brødet heve til det når kanten av formen.
  • Pensle brødet forsiktig med litt vann og dekorer det med for eksempel sammalt hvete.
  • Stek brødet i forvarmet ovn på 180 grader i ca. 30–40 minutter.
  • Avkjøl brødet på rist.

     

Finn mer om samme tema:

2.7 / 5
89 stemmer