Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 50 minutter (over 2 dager)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 50 minutter (over 2 dager)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Frigardsgrøt

En grøt med opphav fra Lærdal i Sogn og Fjordane. Frigardsgrøt er kokt på spelt og havremelk og toppet med bringebæris.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Legg speltkorn i vann og la stå over natten.
  • Dag 2: Hell av vannet. Kok opp spelt i melk sammen med vanilje og la det putre i omtrent 45 minuttter. Til spelten er blitt myk.
  • Mens grøten putrer kan toppingen lages. Bland sammen honning, sitronsaft og skall i en bolle, og sett til side. 
  • Ha frosne bringebær i en blender sammen med yoghurt. Sett bringebærisen på frys om du ikke skal spise den med en gang. 
  • Server frigardsgrøt med bringebæris, nøtter og litt sirup.
Tips: Sesamfrø ristet i lønnesirup er fantastisk godt på denne grøten.

Oppskrift fra Grøt på ville veier. 

 

>> Prøv også setergrøt, en fyldig og historisk god grøt. 

Finn mer om samme tema:

5 / 5
1 stemme