Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Glutenfritt flerkornbrød

Et glutenfritt flerkornbrød med mye smak som holder deg mett lenge. Dette passer ypperlig i matpakken!
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smuldre gjæren i kaldt vann i en bakebolle. Tilsett sirup, og rør til at er løst opp.
  • Tilsett de tørre ingrediensene, og bland sammen til en glatt og ganske løs deig.
  • Ha brøddeigen i en smurt brødform (1,5 liter). Drysser over havregryn, gresskarkjerner og solsikkekjerner. 
  • Dekk formen med plast eller et klede, og la brødet heve til det når kanten av formen, 1-2 timer. 
  • Stek brødet midt i ovnen på 175 °C i ca. 75 minutter. Ta brødet ut av formen og avkjøl på rist.
  • Pakk brødet inn i et rent kjøkkenhåndkle. Du bør helst la brødet stå til neste dag før du skjærer i det. 

Oppskrift på vanlig, grovt flerkornbrød finner du her.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer