Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor eller flere små fondanter
Hvor lang tid tar det? 30 minutter
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 stor eller flere små fondanter

Grov sjokoladefondant

Grov sjokoladefondant med mørk sjokolade og grov spelt gir en spennende nøttaktig smak til desserten. Kaken er stekt langs kanten og er flytende innni. Server gjerne med vaniljeis.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk egg og rørsukker til eggedosis. Smelt smør og sjokolade på svak varme. Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosisen. Tilsett grov sammalt spelt og vend det forsiktig inn i røren.
  • Hell røren over i en smurt springform eller flere porsjonsformer.
  • Stek kaken i 18-20 minutter ved 180°C eller ca. 10-12 minutter hvis det er porsjonskaker. Kaken skal stivne langs kanten, men være flytende inni. 
    Server gjerne med litt vaniljeis. Har du rester, så sett det i kjøleskapet og stek like før servering.

Finn mer om samme tema:

2.1 / 5
7 stemmer