Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 40 pølsehorn
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Grov
Hvor mye bakst blir dette? 40 pølsehorn

Grove pølsehorn

Grove pølsehorn smaker kjempegodt og er enkle å lage. De passer perfekt som turmat, i barnebursdag eller som fingermat til fest. Server gjerne med ketchup.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca. 30°. Bland sammen alt det tørre og smuldre gjæren i bollen. Tilsett melke- og smørblandingen og elt i en bakemaskin. Først på lav fart, deretter litt raskere. Elt til deigen samler seg og blir blank og fin på overflaten.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 30 minutter. 
  • Kjevle ut deigen til en runding og bruk et pizzahjul til å dele den først over midten begge veier, deretter deler du hver av trekantene i midten en gang til. 
  • Del pølsene i to og surr deigen rundt pølsebitene som et horn.
  • Dekk med plast og la dem etterheve i ca. 15 minutter. 
  • Pensle med sammenvispet egg.
  • Stek pølsehornene midt i ovnen på 220° i ca. 10 minutter.
Pakk med pølsehornene i sekken når du skal på tur, og varm dem over et bål eller på en grill.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer