Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 45 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrovt
Hvor mye bakst blir dette? 60 kjeks
Hvor lang tid tar det? 45 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? Halvgrovt
Hvor mye bakst blir dette? 60 kjeks

Havrekjeks med hele korn

Havrekjeks med hele korn av havre (havremarv) er lette å lage, og smaker deilig med blåmuggost og syltetøy til kaffen, eller som turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, bløtlegging: Bland sammen alle ingrediensene til bløtleggingen og la stå i kjøleskapet til neste dag.
  • Dag 2, hoveddeig: Smuldre sammen smør og hvetemel. Bland inn sukker, hornsalt og bløtleggingen fra dagen før. 
  • Elt deigen godt sammen og kjevle ut så tynt som helkornene tillater. 
  • Stikk små hull i deigen ved å bruke en gaffel, og stikk ut runde kjeks med et kjøkkenglass. 
  • Legg kjeksene på stekeplater (uten bakepapir under) og stek på 200 °C i ca. 13 minutter eller til de er gylne og fine. Avkjøl på rist.
    Oppskriften er laget av Amund Skrutvold. 

>> Sjekk også ut våre samleside med oppskrifter på kjeks for flere sprø godbiter!

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
25 stemmer