Hvor lang tid tar det? 30 minutter tilberedning og 2,5 timer i ismaskin og fryser
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 dl iskrem
Hvor lang tid tar det? 30 minutter tilberedning og 2,5 timer i ismaskin og fryser
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 6 dl iskrem

Iskrem med rugbrødsmuler

Iskrem med rugbrødsmuler er verdens beste iskrem. Sprø og søt. Den tar litt tid å lage, men er absolutt verdt ventetiden.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Brødsmuler: Smelt sukker til karamell, og vend inn rugbrødsmuler. Rør godt rundt slik at sukkeret fordeler seg jevnt på alt brødet. 
  • Ha karamelliserte rugbrødsmuler på et bakepapirkledd stekebrett og stek i ovn på 140°C i ti minutter.
  • Avkjøl rugbrødsmulene og brekk opp i små biter. Bruk eventuelt kniv.
    La smeten bli kald i kjøleskapet før den settes i ismaskinen.
  • Iskrem: Del vaniljestangen på langs, skrap ut frøene med en teskje og ha frø og stang i en kjele sammen med melken. Kok opp melken sakte og rør hele tiden.
  • Visp sammen eggeplommer og sukker i en stor bolle. Hell deretter den varme vaniljemelken sakte oppi bollen mens du visper.
  • Hell blandingen tilbake i kjelen og sett på svak varme. Rør hele tiden med en sleiv, i omtrent fem minutter, til kremen er så tykk at den legger seg som et belegg på baksiden av skjeen. Pass på at blandingen ikke blir for varm og skiller seg.
  • Ha vaniljeblandingen i en kald bolle og dekk med plastfolie for å forhindre snerk. La den trekke i minst 10 minutter.
  • Fjern vaniljestangen, og rør inn kremfløte. Kjør blandingen i en ismaskin.
  • Ha i karamellisert, avkjølt brødsmuler når iskremen er blitt nokså tykk, rett før den er ferdig, men fortsatt litt myk.
  • Kjør iskremblandingen ferdig. Server iskrem med brødsmuler på toppen. 

>> På jakt etter mer kosemat? Se hvor lett du lager monkey bread muffins.

 

Oppskriften er utviklet i samarbeid med MatPrat. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer