Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 20 kanelsnurrer
Hvor lang tid tar det? 2,5 timer
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 20 kanelsnurrer

Kanelboller

Kanelboller, skillingsboller eller kanelsnurrer er deilige søte hveteboller med krydret fyll av kanel, smør og sukker. Perfekt som turmat eller til kaffen.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Deig: Smelt smøret, ha i melken og rør gjæren ut i den lunkne blandingen. Elt i mel, sukker og kardemomme. Deigen bør eltes i 10-15 minutter. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 45 minutter.
  • Ha deigen ut på et lett melet bakebord, del den i to og kjevle ut til et rektangel ca. 2-3 cm tykk. Bre mykt smør utover leiven, men la det være en tynn stripe på den ene langsiden uten smør. Pensle stripen med kaldt vann. Dryss kanel og sukker over leiven og rull sammen. Gjenta på andre leiven.
  • Skjær rullen i  2-3 cm tykke skiver og legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk med et klede, og la heve til nesten dobbel størrelse, ca. 30 minutter.
  • Pensle kanelbollene med pisket egg og stek midt i ovnen ved 220°C i 10–12 minutter. Avkjøl på rist.

En litt annen variant av kanelboller er bergenske skillingsboller.

Visste du at 4. oktober er kanelbollens dag?

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer