Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 24 boller

Skolebrød

Klassiske skolebrød, og kalt skoleboller, er søte hveteboller med eggekrem og melisglasur, dyppet i kokosmasse. Server dem i helgen, til kaffen eller som turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Del smøret opp i små terninger og legg på tallerken slik at det blir romtemperert.
  • Ha mel, sukker, kardemomme og melk i en bakebolle. Smuldre i gjæren. Elt deigen godt for hånd eller 5-8 minutter på lav hastighet i kjøkkenmaskin.
  • Tilsett smøret når deigen er nesten ferdig, og elt til du har en fin og jevn deig.Dekk bollen med plast, og la deigen heve til dobbelt størrelse, ca. 40 minutter.
  • Eggekrem: Lag den mens deigen hever. Ha fløte, melk og sukker i en kjele og varm opp til kokepunktet.
    Ønsker du vaniljesmak på eggekremen, tilsett frø fra én vaniljestang i kremen under oppvarmingen.
  • Bland sammen egg og eggeplommer i en bolle. Tilsett maisennamelet og rør ut. Hell blandingen i den varme fløte-melken. Rør godt til klumpefri røre og sett til avkjøling. 
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord. Del den i 24 like store emner og trill runde boller. Sett bollene på en stekeplate dekket med bakepapir og trykk dem litt ned på midten.
  • Dekk bollene med et klede,og la dem etterheve til dobbelt størrelse, ca. 20-30 minutter.
  • Legg ca. 1 ss med eggekrem på hver bolle. Pensle med egg rundt kanten av bollene.
  • Stek skolebrød midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter. Avkjøl på rist.
  • Når de er blitt kalde smør med melisglasur og dypp dem i en skål med kokos.

Prøv også havreboller med vaniljekrem til helgekosen. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer