Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød
Hvor lang tid tar det? 3 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? Ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 2 brød

Kneippbrød

Kneippbrød er oppkalt etter en tysk lege, Sebastian Kneipp, og er et ekstra grovt brød bakt med grov og fin sammalt hvete. Passer til lunsj og i matpakken.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm melk eller vann til det er fingervarmt, og tilsett oljen. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett mel, salt og sukker. Elt deigen godt for hånd eller med en kjøkkenmaskin. Deigen er ferdig eltet når den er smidig og slipper kanten av bollen. 
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse, ca. 35 minutter.
  • Ta deigen ut på et lett melet bakebord, og del den i to like store emner. Form emnene til avlange brød, og legg dem i smurte 1,5-litersformer. Dekk med plast eller et klede, og la heve til brødene når kanten av formen, ca. 30 minutter. 
  • Stek på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50–60 minutter. Avkjøl på rist.
    Baker Hansen i Oslo bakte Norges første kneippbrød i 1895, og siden den gang har brødet blitt et av de mest solgte her til lands.

Finn mer om samme tema:

3 / 5
72 stemmer