Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor grov blir baksten? grov

Knekkebrød med julesmak

Knekkebrød med julesmak lager du av fin og grov sammalt hvete, gjær, kanel og tranebær. Passer flott som en sunn julegave.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Varm opp vannet til det er fingervarmt, ca. 37°C. Hakk tranebærene i små biter. Bland mel, gjær og salt i en bakebolle. Bland inn kanel og tranebær. Elt deretter inn vannet.
  • Dekk bakebollen med plast eller et klede, og la deigen heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  • Ha deigen på et lett melet bakebord, og kjevle ut deigen så tynn som mulig. Bruk en pizzaskjærer og skjær deigen i lange strimler, ca. 10 cm brede.
  • Stek knekkebrødene midt i ovnen ved 225 °C i 7 minutter. La dem deretter tørke ved 100 °C til de er helt sprø. Avkjøl på rist.
    Tips: Gi bort knekkebrød som julegave, enten ferdig bakt eller ingredienser fylt i et glass med kork.

>> Sjekk også ut vår oppskrift på knekkebrød med rug og kli – eller se samlesiden med alle våre oppskrifter på knekkebrød.

Finn mer om samme tema:

0 / 5