Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 45 knekkebrød
Hvor lang tid tar det? 1,5 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? ekstra grov
Hvor mye bakst blir dette? 45 knekkebrød

Knekkebrød med rug og kli

Knekkebrød med rug og kli er sunne og sprø med masse fiber. Bakt med rugmel, havrekli, kruskakli, solsikkekjerner, linfrø og gresskarfrø er de perfekte til frokost eller i matpakka.
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Forvarm ovnen på 160° C varmluft, og klargjør 3 stekeplater med bakepapir.
  • Bland alle ingrediensene sammen i en bolle og la det stå i 10 minutter.
  • Bre blandingen utover stekeplatene i et tynt lag, prøv å få et så jevnt lag som mulig.
  • Stek i ovnen i 20 minutter. Ta dem ut av ovnen og bruk en pizzaskjærer til å lage ønsket form og størrelse. 
  • Sett brettene inn igjen i ovnen og stek videre i 20 minutter. Følg godt med så de ikke blir brente partier, og bytt gjerne plass på stekeplatene underveis i stekingen. 
  • Skru ovnen ned til 120° C og knekk opp knekkebrødene der du skar dem opp. Stek videre i en times tid, eller til de har blitt helt sprø.
  • La knekkebrødene bli helt avkjølt før de legges i en boks eller et glass med lokk. 

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer