Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 brød
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 4 brød

Landbrød

Landbrød er et luftig og godt brød som passer godt både i matpakka og til en sandwich. Med grov rug, fin hvete, havrekli og sirup er det et sunt alternativ.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Bland alt det tørre i en stor bolle eller annet som passer til formålet.
  • Varm smør eller olje, sirup og vann til 37 °C og rør ut gjæren i litt av væsken. Hell all væsken opp i melblandingen og elt godt. Tilsett litt mer lunkent vann dersom deigen virker for fast.
    Om du ønsker et mindre søtt brød kan du redusere mengden sirup eller bake helt uten.
  • Strø litt mel over deigen og dekk den med plast eller et klede, og la deigen stå kjølig natten over.
  • Dag 2: Ta deigen ut på bakebordet og del den i fire like store emner. Arbeid emnene godt og sett dem til etterheving i 30-45 minutter.
  • Strø hvetemel over brødene og snitt dem på tvers med en skarp kniv. Stekes midt i ovnen ved 225 °C i 30–40 minutter. Avkjøl på rist. 

Prøv italiensk loff hvis du vil ha et enda luftigere og lysere brød.

Finn mer om samme tema:

3.1 / 5
110 stemmer