Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 20 muffins
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 20 muffins

Matmuffins med skinke og brokkoli

Matmuffins med skinke og brokkoli er sunne, fylte rundstykker bakt med grov hvete, havregryn og yoghurt. Perfekte til lunsj, i matpakken eller som turmat.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Legg havregrynene i bløt i vann i ca. 5 minutter.
  • Del brokkolien i mindre biter og kok den i vann i ca. 1 minutt.
  • Bland mel, bakepulver og salt i en bolle.
  • Visp sammen egg, olje og yoghurt. Rør blandingene sammen og tilsett de bløtlagte havregrynene.
  • Del skinke i mindre biter og ha det i røren sammen med lettkokt brokkoli. Dersom du vil pynte muffinsene er det lurt å spare litt brokkoli eller skinke til slutt. 
  • Bruk et muffinsbrett med plass til 20 vanlige muffins eller 12 store. Plasser papirformer i muffinsbrettet. Fyll formene 2/3 fulle.
  • Pynt gjerne med litt brokkoli eller skinke på toppen.
  • Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i ca 20 – 25 minutter. Avkjøl på rist.
Server muffinsene med en god salat, en god spekeskinke eller nyt dem som de er, enten hjemme, på tur eller som matpakke.

Prøv også matmuffins med fetaost, cherrytomat og spinat.

 

>> Eller se vår grunnoppskrift på muffins!

Finn mer om samme tema:

1 / 5
1 stemme