Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 plommekake
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 plommekake

Opp-ned plommekake

Opp-ned plommekake med høstens plommer er herlig å servere til kaffen eller som dessert. Den smaker best lun med vaniljesaus, pisket krem eller is til. 
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pisk egg og sukker til luftig eggedosis.  Smelt smøret og tilsett i røren sammen med melken. Bland bakepulver og vaniljesukker sammen med hvetemelet, og vend det inn. Fjern steiner i plommene og skjær i båter. 
  • Legg bakepapir i bunnen av en 22 cm springform og smør sidene og bunnen. 
  • Plasser plommebåtene i bunnen av formen i det mønstret du ønsker og hell over røren.
  • Stek kaken på nederste rille i ovnen på 190° C i 35–40 minutter.
  • Avkjøl kaken på rist i formen. Vent minst 15 minutter før du skjærer langs kantene og snur den over på et serveringsfat.
    Tips: Server kaken med vaniljesaus, krem eller is til.

    Ute etter flere bær- og fruktkaker? Prøv også bærterte og krydderkake med eple.

Finn mer om samme tema:

2.9 / 5
15 stemmer