Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4-6 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 4-6 porsjoner

Pasta med spicy tomatbønnesaus

Vegetarisk middag kan være utrolig godt. Prøv hjemmelaget pasta med fullkorn servert med en rask, enkel og spicy tomat-bønne-saus. Å lage pastaen selv er enklere enn du tror!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Pasta: Ha alle ingrediensene i en bolle og bland den sammen til en fast deig for hånd eller med en kjøkkenmaskin.
  • Dekk bollen med plast eller lokk og la deigen hvile på kjøkkenbenken i minst 30 minutter. 
  • Ha deigen ut på en melet kjøkkenbenk og del den i fire. Form deigemnene til en firkant med samme bredde som pastamaskinens inntak. Still maskinen på det tykkeste hakket (0) og kjør deigen gjennom. Bruk rikelig med mel slik at deigen ikke setter seg fast. 
  • Brett deigen en gang og kjør den gjennom igjen, gjenta et par ganger slik at du får jevne rektangulære pastaplater med rette kanter.
  • Kjør pastadeigen gjennom maskinen igjen på det tykkeste hakket (0) og fortsett slik på alle trinnene helt til trinn 6, tagliatelle tykkelse.
  • Del pastaleiven opp i lengder på ca. 30 cm og kjør igjennom tagliatellehjulet på pastamaskinen. La gjerne pastaen tørke litt før den kokes. 
    Har du ikke pastamaskin eller tid til å lage?
    Bruk fersk eller tørr ferdiglaget fullkornpasta fra butikken.
  • Pastasaus: Vask, skrell og grovrasp gulrot. Skrell og finhakk hvitløksfedd. Fres gulrot og hvitløk i noen minutter i en varm kjele med litt olje eller smør i.
  • Ha i bønner og passata (tomater) i kjelen og la det koke i 10 minutter. Smak til pastasausen med chilikrydder, sukker, salt og pepper.
  • Kok opp rikelig med vann, ca.  1 liter vann pr 100 g pasta. Ha i 1 ts salt per liter vann og pasta når det koker. La det koke opp. Rør så i pastaen én gang.
  • Tagliatelle skal være al dente, koketid ca. 5-10 minutter (avhenger av tykkelsen). Sil av kokevann. La gjerne litt være igjen i kjelen og bland sammen med pastaen slik at den ikke klistrer seg sammen. 
  • Server pastaen nykokt med spicy tomatbønnesaus toppet med revet parmesan og basilikum, og godt brød ved siden av. 

Prøv også tortilla med falafel.

Finn mer om samme tema:

2.8 / 5
13 stemmer