Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 lefser
Hvor lang tid tar det? 2 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 20 lefser

Potetlefser fra Sørlandet

Potetlefser fra Sørlandet lager vi av kokte mandelpoteter, byggmel, hvetemel og kefir og steker på takke. Server med smør på ved siden av kjøtt og fisk.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Kok, skrell og mal potetene. Lag deig av poteter, melk og smør. La deigen stå over natten og tilsett noe av melet. Resten tilsettes under utbaking.
  • Dag 2: Kjevle ut store, tynne leiver. Stek lefsene på en middels varm takke, til de får en lys brun farge og er litt myke. Du kan også bruke en stekepanne.
  • Legg lefsene dobbelt og dekk over med et klede for å holde dem myke.
  • Server lefsene ved siden av middagen med smør på.

Glad i å bake lefser? Prøv også kling eller mørlefser, eller disse potetlefsene

Finn mer om samme tema:

2.6 / 5
19 stemmer