Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød
Hvor lang tid tar det? 4 timer (over to dager)
Hvor vanskelig er det? vanskelig
Hvor grov blir baksten? grov
Hvor mye bakst blir dette? 1 brød

Rug- og speltbrød

Rug- og speltbrød er et godt, grovt surdeigsbasert brød som bakes helt uten gjær. Maaris Kuuda står bak denne oppskriften som var en av finalistene i OBKs brødoppskriftskonkurranse 2014.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1, fordeig: Rugsurdeig, vann og mel blandes godt sammen i en bakebolle.
  • Dekk til med plast eller et klede og la det stå i romtemperatur til neste dag. 
  • Dag 2, hoveddeig: Bland alt sammen til en jevn deig. Deigen blir klissete.
  • Fyll deigen i en smurt 1,5-liters brødform. 
  • Strø litt mel, eller frø, på toppen av brødet i formen og dekk over med plast eller et klede.
  • La brødet heve i 2-3 timer i romtemperatur.
  • Forvarm ovnen til 230 °C. Sett brødet inn i ovnen. Etter ca. 5 minutter senker du varmen på ovnen til 200 °C. Fortsett stekingen i ca. 35 minutter. Avkjøles på rist.

Glad i å bake med surdeig? Prøv ekstra grovt surdeigsbrød og fint surdeigsbrød

Finn mer om samme tema:

3.3 / 5
34 stemmer