Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 50 minutter (utenom bløtlegging av korn)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner
Hvor lang tid tar det? 50 minutter (utenom bløtlegging av korn)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 2 porsjoner

Setergrøt

En utrolig god grøt med høy tradisjonsfaktor! Setergrøt lages av hel bygg og spelt og toppes med geitost, tyttebær, mandler og sirup.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Dag 1: Legg gryn i en kjele med vann over natten.
  • Dag 2: Hell av vannet. Ha i melk og en halv vaniljestang i kjelen med korn. Vaniljestangen snittes på langs, skrap deretter ut frøene, og ha både stang og frø i grøtkjelen. Gi grøten ett oppkok, la så grøten stå og putre i 40-50 minutter til grynene er møre.
  • Server setergrøt med en raus porsjon revet geitost og tyttebær samt litt mandler og mørk sirup.
Tips: Lag en ekstra stor porsjon grøt i helgen og ha i kjøleskapet, så har du grøt på 1-2-3 mandag-fredag.

Oppskrift fra Grøt på ville veier. 

 

Glad i spelt i grøt? prøv frigardsgrøt.

Finn mer om samme tema:

4 / 5
25 stemmer