Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (+ 4 timer hviletid)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 100 sirupssnipper
Hvor lang tid tar det? 1,5 timer (+ 4 timer hviletid)
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 100 sirupssnipper

Sirupssnipper

Sirupssnipper er fine, tynne julekaker med masse god smak av ingefær, nellik, kanel, muskat og pepper.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør i en kjele. Ha sirup, melk og sukker oppi kjelen og rør til en jevn blanding. Pass på at sukkeret og sirupen løses opp. Avkjøl blandingen. 
  • Hell blandingen i en bakebolle og tilsett krydder, natron og hvetemel. Elt deigen godt til den blir jevn. Deigen skal være nokså fast. Dekk til deigen og sett kaldt i minst 4 timer, eller over natten. 
  • Kjevle ut deigen til en tynn leiv på melet bakebord. Deigen er så fast at det trengs ikke mye mel til utbakingen. Husk å vend leiven over på andre siden et par ganger mellom kjevlingen. Bruk linjal eller pappmal og en bakkelsspore til å skjære ut like store ruter (snipper). Det er bakkelsporen som gir de fine kantene på sirupssnipper, en kan eventuelt bruke en kniv om en ikke har bakkelspore. Del skoldede mandler i to og ha en halv mandel midt på snippene. 
  • Stek sirupssnipper ved 175 °C i 5 – 10 minutter. Avkjøl på rist.
    Tips: Å skolde mandler selv er superenkelt. Ha kokvarmt vann over mandlene, la avkjøle og pill av skallet.

    Sånn lager vi sirupssnipper:

>> Vår beste pepperkakedeigoppskrift.

Finn mer om samme tema:

3.4 / 5
13 stemmer