Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6-8 porsjonskaker
Hvor lang tid tar det? 20 - 40 minutter
Hvor vanskelig er det? enkelt
Hvor mye bakst blir dette? 6-8 porsjonskaker

Sjokoladefondant i appelsinskall

Sjokoladefondant i appelsinskall er den perfekte turdesserten til påske. Søt, saftig og smakfull - og servert på en morsom måte du imponerer alle med!
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Smelt smør og del sjokolade i små biter. Ha sjokoladebitene oppi smøret, og rør sammen til sjokoladen har smeltet. 

  • Visp egg og sukker lett, tilsett sjokoladeblandingen og rør til en jevn røre.

  • Sikt i melet og rør til en jevn og klumpfri.

    Bruk skallet fra økologiske appelsiner. Steketiden vil variere litt etter størrelsen på formen. Det kan derfor være lurt å prøvesteke en fondant først.
  • Del appelsinene i to. Skrap fruktkjøttet ut av appelsinene. Bruk gjerne en grapefruktkniv eller skje om du har. Skjær forsiktig litt av bunnen på appelsinskallene slik at de står stødig. Spar 
  • Hell blandingen over i appelsinskall eller muffinsformer. Ha evt røren i en sprøytepose for å fordele røren enklere og med mindre søl. Hvor mange kaker det blir er avhengig av store appelsiner du har.
    Pakk appelsinskall med fondantrøren i aluminiumsfolie om du skal ha dem med på tur og steke over bål.
  • Stek sjokoladefondantene midt i ovnen på 180 °C i ca. 15 minutter (9 minutter om du bruker muffinsformer.) Kakene skal ha en flytende kjerne, så viktig å følge med slik at de ikke blir helt gjennomstekt.
  • Server kakene med oppskåret appelsinkjøtt.

>> Se flere forslag til appelsin i påskebaksten

Finn mer om samme tema:

3.5 / 5
32 stemmer