Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 epleterte
Hvor lang tid tar det? 1 time
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 epleterte

Tradisjonell epleterte

Tradisjonell epleterte er en sikker vinner. Servert med is, kesam eller en god klatt med krem på siden smaker den ekstra godt.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Rør sammen hvetemel, sukker, bakepulver og smør. Pisk sammen egg og vann før det blandes sammen med resten. Sett deigen til avkjøling
  • Skrell og rens eplene og skjær dem i skiver.
  • Trykk  deigen ut i springform. Fyll med vaniljekrem og epler. Dryss kanel og sukker over.
  • Stek kaken midt i ovnen ved 200 °C i 30 minutter. Avkjøl på rist. 
    Tips: Server kaken lun med is, kesam eller pisket krem.

    Glad i epler? Prøv også krydderkake med eple eller vår klassiske eplekake

 

Finn mer om samme tema:

2.3 / 5
12 stemmer