Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 vimpelkake
Hvor lang tid tar det? 2 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 1 vimpelkake

Vimpelkake

Vimpelkake er en kreativ og deilig sjokoladekake med sjokolademarengs og norske bringebær.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

  • Kakebunn: Smelt smøret og tilsett hakket sjokolade, la det stå til sjokoladen smelter sammen med smøret. Tilsett kaffe og vaniljefrø og rør sammen. 
  • Ha egg og sukker i en bolle og visp til du får en fin eggedosis. Vend inn de tørre ingrediensene og deretter rømme og kulturmelk. Miks videre i noen minutter før du tilsetter sjokoladeblandingen. Miks til alt er godt blandet. 
  • Fordel røren i to smurte springformer på 22 cm og stek i ovnen på 200 °C i 30–40 minutter. Avkjøl på rist.
    Tips: Avkjøl gjerne formene opp ned, da vil de ikke synke sammen på midten, men holder fasongen.
  • Sjokolademarengs: Ha eggehviter og sukker i en kasserolle og varm opp under konstant omrøring. Det er viktig at det ikke koker! Når blandingen er så varm at du ikke kan ha fingeren oppi, så heller du det over i en mikser og kjører på full hastighet. 
  • Miks til det blir romtemperert, omtrent 6–7 minutter. Du skal få en glatt og stiv marengs.
  • Smelt sjokoladen forsiktig i en mikrobølgeovn og la den avkjøles. 
  • Ha frøene fra vaniljestangen i marengsen  og tilsett romtemperert smør i terninger litt etter litt. Tilsett til slutt sjokoladen og miks til det blir en jevn, glatt og fyldig sjokoladekrem. 
  • Montering: Del hver av kakebunnene i to slik at du får fire deler. Smør sjokoladekrem på bunnen og dekk med bringebær. Legg så på den neste bunnen og gjenta med sjokoladekrem og bringebær, fortsett på samme måte til du legger på den siste bunnen som blir toppen av kaken.
  • Fordel resten av kremen på og rundt kaken. Bruk gjerne en spatel eller en glatt kniv til å fordele sjokoladekremen langs sidene av kaken. 
  • Pynt med blåbær på grillspyd og vimpler av papp.
    Oppskriften er laget av Camilla Johansen.

    Flere festkaker? Prøv morellkake på festbordet. 

Finn mer om samme tema:

0 / 5