Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 vørterbrød
Hvor lang tid tar det? 3,5 timer
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 2 vørterbrød

Vørterbrød – Vørterkake

Nybakt vørterbrød med smør er nydelig julemat. Server gjerne med geitost og en kopp kakao. Mmm...
Skriv ut
slik gjør du
Ingredienser

Slik gjør du

  • Fordeig: Rør gjæren ut i romtemperert vørterøl. Tilsett salt og siktet hvetemel til en løs deig. La heve i ca. 30 minutter.
  • Hoveddeig: Rør sirupen ut i varm melk. Avkjøl til ca. 37 °C.
  • Tilsett sirup/melkeblandingen og resten av ingrediensene utenom rosinene i samme bolle som fordeigen. Elt til deigen er fast, smidig og slipper kanten av bakebollen. Dekk med plast eller et klede, og la heve til dobbel størrelse. 
  • Elt deigen en gang til og tilsett rosiner. Del deigen i to eller tre like store emner, som du former til avlange eller runde vørterbrød. Tilsett om nødvendig litt mer mel slik at de holder formen og ikke siger utover.
  • Legg vørterbrødene på en stekeplate kledd med bakepapir. Dekk med plast eller et klede, og etterhev i 30 minutter.
  • Pensle med lunkent vann. Brødene stekes midt i ovnen på 180 °C i 45 – 50 min. Pass stekingen godt slik at brødene ikke blir for mørke. Reguler eventuelt temperaturen noe ned mot slutten av steketiden eller dekk brødene med et bakepapir. Avkjøl på rist.
    For å få en blank overflate: Kok opp 1 dl vann tilsatt 1 ts potetmel. Pensle overflaten på vørterbrødene i det de skal ut av ovnen. La dem gjerne få stå litt med åpen dør slik at skorpen tørker igjen.

Finn andre oppskrifter med lignende tema:

Les eller skriv kommentarer