Flere oppskrifter med "søt gjærbakst"

Solboller

Solboller er skikkelige gode hveteboller med kanel og vaniljekrem. Vi spiser de på "soldagen" den 21. januar for å feire at solen snur og at det blir lysere.
Middels
Middels

Kanelboller

Kanelboller, skillingsboller eller kanelsnurrer er deilige søte hveteboller med krydret fyll av kanel, smør og sukker. Perfekt som turmat eller til kaffen.
Middels
enkelt

Sprossas verneverdige kringle

Sprossas verneverdige kringle er tradisjonell søt gjærbakst som smaker kjempegodt med rosiner hakkede mandler som fyll. Melisglasur setter prikken over i ´en.
Middels
Middels

Bergenske skillingsboller

Bergenske skillingsboller har kanel i svingene og sukker på toppen. Dette er de beste som er!
Middels
Middels

Lussekatter

Lussekatter er deilige hveteboller i ulike fasonger som vi baker vi til Luciadagen 13. desember. Gulfargen kommer fra krydderet safran.
Middels
enkelt

Pinnebrød med sjokolade og nøtter

Pinnebrød med sjokolade og nøtter er enkelt og morsomt å lage på bålet eller grillen. Denne søte versjonen passer fint som dessert.
rask
Middels

Cones med iskrem og bær

Cones med iskrem og bær er kremmerhus av søt gjærbakst som smaker deilig nybakte og er barnas favoritt i bursdag.
Middels
Middels

Cones med søtt fyll

Cones med søtt fyll er kremmerhus av søt gjærbakst fylt med grillet ananas, krem og bringebær og er en perfekt avslutning på grillmåltidet. 
Middels
Middels

Sjokoladefondant i appelsinskall

Sjokoladefondant i appelsinskall er den perfekte turdesserten til påske. Søt, saftig og smakfull - og servert på en morsom måte du imponerer alle med!
Middels
enkelt

Smørkake

Smørkake er lettvint og deilig kake av søt gjærbakst du baker i rund kakeform. Den kan minne om skillingsboller eller kanelboller. Prikk hull med fingeren i deigen og fyll smør, kanel og sukker nedi før steking.
Middels
Middels

Eple- og kanelboller

Eple- og kanelboller med saftige eplebiter er deilige, søte hveteboller som du enkelt lager når du har lyst på noe godt, eller tar med som turmat.
Middels
Middels

Eplestang

Eplestang er en flettet eplekake laget av søt gjærbakst med syrlig eplesyltetøy og kardemomme. Toppet med melisglasur slår den an på kakebordet og passer fint til kaffen.
Middels
Middels