Endelig sommer!

Sommeren i Norge er kanskje ikke så lang, men jammen er det herlig når den endelig er her! Da gjelder det å nyte hvert sekund av sol, lys og varme – og det vi skal vi hjelpe deg med.

Piknik for enhver smak

piknik på stranden

Sola skinner, gresset er grønt og temperaturen stiger i takt med humøret. Det er på tide å komme seg ut og nyte maten i det fri! Da er piknik et godt alternativ. Enten du ønsker å nyte maten i romantiske omgivelser med din utkårede, eller skal varte opp for hele familien, finnes det gode menyer og retter tilpasset ditt behov.

Tid for grill

pull apart-bread på grill

Sommer er også grilltid. Grillmaten er enkel å lykkes med og like populær blant store som små. «Alt» kan grilles, og det er bare fantasien og smaksløkene som setter grenser. Glem ikke det viktige tilbehøret som kan løfte måltidet fra godt til supert!

Grilling skal være gøy, og ofte kan maten tilberedes raskt og enkelt. Samtidig er det noen tips som er verdt å merke seg for å gjøre måltidet enda bedre. Det er ikke mye som skal til for å forvandler et vanlig grillmåltid om til en festmiddag.

Kake-kos

Hagefest, nabofest, bursdagsfest eller kanskje bryllupsfest? Sommeren er en sosial tid, med mange grunner til å feire. Og har du ikke noe spesielt å markere, kan du jo bare feire at det er sommer?

Gode kaker hører med på festbordet, og enkelte kaker gjør seg bedre i sommervarmen enn andre. Vi har samlet noen gode oppskrifter som definitivt vil friste.  Har du lyst til å prøve deg på litt sunnere festkaker i sommer kan vi anbefale de 5 du ser på bildet til årets sommerfest.

Tradisjonsbakst

oppskrift på Potetlefser

Enkelte dager skiller seg ut og fortjener ekstra oppmerksomhet. Dager som har lange tradisjoner og er blitt markert i generasjoner. Sankthansaften og Olsok er to av disse, med spennende historie og innhold. Ikke overraskende har maten en viktig rolle, og vi presenterer noen gode oppskrifter som hører hjemme her.

Nybakte reisetips

Skal du reise bort i sommer – langt unna ditt daglige brød? Da er det kanskje på tide å prøve ut noen nye! Vårt langstrakte land har mange spennende bakerier og baketradisjoner, og vi har oppsøkt noen av dem i Kristiansand, Stavanger, Bergen og Trondheim.

Og selv om det ikke blir noen utenlandstur i ferien, kan du likevel få en smak av det eksotiske kjøkken. Ta en gourmetreise med spennende bakst fra fjerne himmelstrøk. Billig, enkelt og garantert godt.

God sommer!