Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Gode grunner til å spise grovt brød i 2016

Du bør spise grove kornprodukter fordi de inneholder masse fiber som:
Skriv ut
  1. gir deg lengre metthetsfølelse noe som gjør at du spiser mindre
  2. bidrar til å senke kolesterolnivået
  3. gjør at du får et stabilt blodsukkernivå noe som at du føler deg opplagt lengre
  4. bidrar til at magen og fordøyelsen fungerer godt
  5. virker forebyggende i forhold til flere sykdommer (som diabetes 2, hjerte- og karsykdommer og noen kreftformer.)

Grove kornprodukter gir deg også viktige vitaminer, mineraler og antioksidanter som hjelper kroppen å holde seg frisk. Og sist men ikke minst. Grove kornprodukter er godt!

 

Helsedirektoratet anbefaler at vi spiser grove kornprodukter hver dag. Klikk her for å lese mer om de grove kostrådene.

 

Sist oppdatert: 02.01.16

Les eller skriv kommentarer