Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Inviter til påskefrokost

En god påskefrokost kan være alt fra det helt enkle med kokt egg, toast og kaffe eller te i solveggen på hytta, til en svulmende overflodsbuffet med alt som ganen forlyster.
Skriv ut

 

Bakgrunn

Bakgrunnen for at påskefrokost har blitt en så sterk tradisjon i Norge er usikker. Første påskedag er en viktig dag for kristendommen og en feirer Jesu oppstandelse. Påskefeiringen er også viktig i jødisk religion på grunn av hendelser beskrevet i Det gamle testamentet. Det finnes også førkristne tradisjoner for påskefeiring. Påskeegg og påskeharer er eksempel på fruktbarhetssymboler og vårsymboler.

 

Uansett bakgrunn er påskefrokost er fin tradisjon, så lag en buffet og påskepynt spisebordet, så kan du invitere familie, venner og naboer på en skikkelig god påskefrokost.

 

Her har du våre tips til en god påskefrokost som er midt i mellom når det gjelder tilbud og ressursbruk, og som selvsagt både kan nedskaleres og oppskaleres etter behov.

 

BRØD

Har du et grovt brød med god sprø skorpe, en loff laget med masse smør og et rugbrød så har du en god basis. Så kan du eventuelt supplere med de gode påskeharene våre og egg i rundstykker, eller kanskje bake og servere påskebrød fra andre land?

 

PÅLEGG

Basis: Kokt egg – 6 min. for de som vil ha egget i eggeglass og 9 min. for de som vil ha det skivet på brødet. Tomatsild, karrisild og sennepssild. Grov leverpostei. Sprøstekt bacon. Appelsinskinke eller annen ekstra god skinke.

Så kan du utvide med røkelaks og eggerøre, sildesalater eller skalldyrsalater og flere gode påleggspølser om du ønsker.

Lag et ostefat med en godt moden brie, manchego, en god blåskimmelost og en fyldig hvitost. Litt fikenmarmelade og pærer i båter samt kjeks. Da har du alt du trenger.

Ønsker du mer på bordet er selvsagt et fint fruktfat med druer, ananas, epler og appelsiner både godt og sunt.

 

DRIKKE

Kaffe, te og juice er obligatorisk. Men en dram, øl, et glass hvitvin eller litt portvin går også godt til.

 

SØTE SAKER

Prikken over i’en er selvsagt en fantastisk påskekake, rullekake dandert som påskespeilegg  eller en deilig sjokoladeterte.

 

God frokost!

Finn mer om samme tema: