Morsdag

Andre søndag i februar er det morsdag, og hva er vel bedre enn å vekke mor til duften av nybakte rundstykker til frokost?
Skriv ut

Mange feirer dagen ved å lage et fint kort, bake en kake eller servere en deilig frokost på senga. Vi holder en knapp på sistnevnte. Frokost på senga er toppen av nytelse.

 

For de minste barna kan det være greit med en hjelpende hånd når det skal bakes. Det
går helt fint å lage deigen kvelden i forveien og sette den til kaldheving i kjøleskapet. Bare husk at du må la emnene heve en stund i romtemperatur før de kan stekes. Hvis du er av den tregere sorten kan denne deilige hjemmelagde myslien med tropiske frukter eller en med mørk sjokolade og bær kan være et godt alternativ.

oppskrift på Mysli med sjokolade

Alle mødre fortjener en deilig frokost.

 

De litt større barna klarer å gjøre mye på egenhånd så lenge en voksen er til stede. Bak ut en deig og lag gode hjerterundstykker, eller kanskje grove rundstykker er tingen?

 

Som en fantastisk avslutning på søndagsmiddagen kan dere kjøpe en flott kake i nærmeste butikk eller bakeri. Dersom du ønsker å bake selv kan vi foreslå denne overveldende og herlige jordbærkaken med krem, eller hva med en hjertekake til anledningen?

oppskrift på Sjokoladehjerte

Hvem mor blir vel ikke glad for et nydelig sjokoladehjerte?

Det er helt opp til dere å planlegge dagen sammen. Vi håper dere lar dere inspirere av oppskriftene, og vil gjerne se hvordan dere feirer dagen. Del bilder med oss på Instagram #brodogkorn.

 

Med ønsker om en herlig morsdag, hilsen oss i Opplysningskontoret for brød og korn

 

Sist oppdatert: 10.02.17

Les eller skriv kommentarer