Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Sammen om læreverk i mat- og helsefaget

Å sikre grunnleggende matkompetanse hos mat og unge er et viktig mål for opplysningskontorene i landbruket. Når det nye skoleåret starter i august, er det derfor en revidert og fornyet versjon av det populære digitale læreverket Matopedia som tilbys norske skoler – i samutgivelse mellom tre opplysningskontor.
Skriv ut

Etter et år med samarbeid mellom Opplysningskontoret for brød og korn, Opplysningskontoret for Meieriprodukter (Melk.no) og MatPrat – Opplysningskontoret for egg og kjøtt, kommer en ny og revidert versjon av Matopedia til å være klar for norske skoler til skolestart i august. Dette er et fullt oppdatert læreverk, både med tanke på fagfornyelsen og ny læreplan og kompetansemålene for 5.-7. trinn og 8.-10. trinn.

 

– Vi gleder oss til å presentere den nye versjonen av Matopedia, som er et brukervennlig verktøy med Helsedirektoratets kostråd som grunnlag. Flere nye oppskrifter og filmer gir mat- og helselærerne et nyttig hjelpemiddel i undervisningen, sier Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn.

 

– Forrige skoleår brukte over 650 skoler Matopedia i undervisningen, og mange lærere forteller at de har god nytte av dette læreverket. Vi håper at enda flere elever og lærere får glede av Matopedia neste skoleår!

 

Her kan du lese mer om Matopedia, som åpner for bestilling 5. august