Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer

Kornfakta

Her kan du finne fakta om korn, mel og brødvaner samt statistikk. Kort sagt, alt du trenger å vite om brød.
Vis alle Baketips Bærekraft Korn og mel Kosthold Nyheter

Nils Rusås Ruud – et skikkelig brødhue

Nils Rusås Ruud konkurrerer sammen med 11 andre hobbybakere i Bakemesterskapet. Det var oppdagelsen av bakeprosent som gjorde ingeniøren til en dedikert surdeigsbaker. Han har også en egen bakeblogg som heter Brødhue.

Kakedommer Marthe Kilen

Som årets konditor, tidligere landslagskonditor og med eget konditori er Marthe Kilen godt kvalifisert til jobben som dommer i Bakemesterskapet på NRK. Der måtte hun smake seg gjennom over 200 kaker og gikk opp hele seks kilo.

Bakedommer André Løvaas

André Løvaas er en av to dommere i Bakermesterskapet på NRK. Vi har intervjuet ham om forholdet til baking og bakst.

Bakemesterskapet

10. februar har Bakemesterskapet premiere på NRK, og går det som i England, blir dette en gigasuksess. «The Great British Bake Off» har kjørt 14 sesonger og hadde nesten 14 millioner seere på det meste. Vi har intervjuet programleder Ulrikke Brandstorp for å høre hennes beste baketips.

Grovhets-kalkulator

Lurer du på hvor grovt brødet du baker er?
Test grovheten

Grove grep nødvendig for å nå kostmål

Inntaket av grove kornprodukter har gått ned. Det viser en fersk rapport fra Helsedirektoratet. Små grove grep kan gjøre kosten vår mer næringsrik.

7 slag brød til jul

Å bake til jul er det mange og lange tradisjoner for. Men hvem har sagt at det må være sju slag småkaker? Vi foreslår sju slag brød til jul!

Folket har talt: Krumkaker er nummer 1

...som også er vår eldste julekake..

Bruk høsten til å bake grove havrebrød

Det har vært krevende å dyrke norsk mathvete i år, men havreavlingen er nesten som normal.  Så bruk høsten til å bake gode brød med havre.