Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no/ til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester.
Les mer
OPPLYSNINGSKONTORET FOR BRØD OG KORN
SØK
MENY

Langpannekake

Langpannekake er det du trenger når du må ha mye kake på kort tid. Perfekt for alle sommerens avslutninger på skole og fritidsaktiviteter, men også god å ha i beredskap i fryseren for et hverdagslig kaffebesøk.

Langpannen passer dessuten for de fleste kakeoppskrifter. Klassikerne er kanskje sjokoladekake, gulrotkake og krydderkake

Til barnebursdagen er det enkelt å oppgradere sjokoladekaken til en mer festlig langpannekake. Kaker som sjokoladekake med banangodteri, brownies med karameller og marshmallows eller fotballbane-kake slår garantert an blant festkledde småtasser.  

Men langpannekake er i aller høyeste grad også en kake for voksne. Særlig populære er sitronostekaken vår med browniebunn, banan- og pekankake og eple- og pistasjekake

Baketips for langpannekaker

Det er lett å lykkes med langpannekake, spesielt om du velger en av de minst kompliserte oppskriftene. Vi har samlet noen generelle råd som kan være gode å ha når du setter i gang med baksten:

  • Romtempererte egg gir ekstra luftig eggedosis.
  • Kle langpannen med bakepapir om du vil være helt sikker på å få den enkelt ut av formen.
  • Bruk alltid sikt når du har i det tørre – ikke bare for å unngå klumper, men også for å få røren luftig, lett og fin. 
  • Sett langpannekaken inn i ovnen med det samme du har laget ferdig røren. Dersom den blir stående på benken for lenge, kan luften gå ut av eggedosisen. 
  • Ikke slump! Kakebaking krever mer nøyaktighet enn vanlig matlaging – så du vil tjene på å være nøyaktig og tålmodig underveis. 
  • Sjekk alltid om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Fester det seg røre på den, må kaken stå litt lenger i ovnen.