Vi bruker cookies (informasjonskapsler) på brodogkorn.no til analyseformål, tilpasning av innhold, annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Ved å bruke nettstedet samtykker du til dette.
Les mer
Hvor lang tid tar det? over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 brød/enheter
Hvor lang tid tar det? over 60 min
Hvor vanskelig er det? Middels
Hvor mye bakst blir dette? 8 brød/enheter

Appelsinbrød

Sondre og Cecilie fra Hosanger Montessoriskule står bak denne oppskriften som var et av finalebidragene i konkurransen om å lage “Fremtidens skolebrød 2010”.
Skriv ut
slik gjør du
Vis ingredienser

Slik gjør du

Varm opp juicen til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett lunken juice. Rør ut gjæren og tilsett olje, honning og salt. Rør inn mel og havregryn. Elt deigen til den er passe fast og slipper bakebolle og redskap. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 30 minutter. Ta deigen på melet bakebord, og elt den lett sammen. Del deigen i biter og form den til 8 trekanter. Legg trekantene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med et klede, og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Pensle appelsinbrødene lett med sammenvispet egg, og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.

 

Utviklet i samarbeid med Matprat

Finn mer om samme tema:

0 / 5