Appelsinbrød
Sondre og Cecilie fra Hosanger Montessoriskule står bak denne oppskriften som var et av finalebidragene i konkurransen om å lage “Fremtidens skolebrød 2010”.
Ingredienser
2 dl appelsinjuice
½ pk gjær
120 g fullkornshvetemel
180 g hvetemel
60 g lettkokte havregryn
½ ts salt
3 ss honning
3 ss olje
saften fra 1 stk lime
1 stk egg til pensling
slik gjør du
Vis ingredienser
Slik gjør du
Varm opp juicen til den er fingervarm, 37 °C. Smuldre gjæren i en bakebolle og tilsett lunken juice. Rør ut gjæren og tilsett olje, honning og salt. Rør inn mel og havregryn. Elt deigen til den er passe fast og slipper bakebolle og redskap. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve i ca. 30 minutter. Ta deigen på melet bakebord, og elt den lett sammen. Del deigen i biter og form den til 8 trekanter. Legg trekantene på en stekeplate med bakepapir. Dekk med et klede, og la dem etterheve i ca. 30 minutter. Pensle appelsinbrødene lett med sammenvispet egg, og stek dem midt i ovnen ved 220 °C i ca. 10 minutter. Avkjøles på rist.
Utviklet i samarbeid med Matprat